Victorie begint in Stadskanaal

Stadskanaal, hopelijk kan er ook door de turfroute gevaren worden op zondag.

Stadskanaal, hopelijk kan er ook door de turfroute gevaren worden op zondag.

Hopelijk volgt de Turfroute

Brug- en sluisbediening in Stadskanaal op zondag.

 

STADSKANAAL - Burgemeester en wethouders van Stadskanaal willen met ingang van 2013 brug- en sluisbediening op zondag invoeren. Een meerderheid van het college is hier voor. De bediening op zondag maakt de gemeente nog aantrekkelijker voor de recreatievaart. Door voor de gehele week konvooivaart in te voeren en vaarten op minder drukke tijden te schrappen brengt de maatregel geen extra kosten met zich mee.

 

Erica – Ter Apel

 

De zondagsbediening in Stadskanaal vormt een sluitstuk voor de vaarroutes in de regio en sluit aan bij de openstelling van het kanaal Erica-Ter Apel in 2013. Het college verwacht dat toename van de vaarrecreatie zorgt voor een belangrijke spin-off voor de lokale winkeliers en horeca.

 

De recreatievaart ziet de zondagsbediening als welkome aanvulling op de doordeweekse bediening. Evenals door de week kunnen vaarrecreanten op zondag tussen 8.00 en 17.00 uur de bruggen en sluizen passeren. Het vaarseizoen loopt van mei tot oktober. De bediening is uitbesteed aan Wedeka. De kosten blijven na invoering van de zondagsbediening 136.500,00 euro per jaar.

 

Deel deze pagina